Απόφοιτη, μουσικολόγος του Μεγάρου Μουσικής στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Διαπολιτισμικότητα, διαφορετικότητα, πολύτιμη μοναδικότητα, σεβασμός, συνεργασία, συμπερίληψη… είναι κάποιες από τις έννοιες που επεξεργάζονται  οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄  Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», στο μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Για όλες αυτές τις έννοιες οι μαθητές συνομίλησαν, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, με την κ. Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, μουσικολόγο, υπεύθυνη για τις εκπαιδευτικές συναυλίες τού Μεγάρου Μουσικής, ιδρύτρια και Πρόεδρο τής POLYPHONICA, και τη δρα Έλλη Κωστελέτου, η οποία συνόδευσε τη βιωματική παρουσίαση παίζοντας γιουκαλίλι.

Η POLYPHONICAείναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς που επιδιώκει να προσφέρει σε παιδιά και νέους, άσχετα με τον τόπο καταγωγής τους, τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κοινωνία τής γνώσης και τής δημιουργίας.

Η κ. Αβέρωφ, μάλιστα, ως απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, συγκινήθηκε που επισκέφθηκε ξανά, ύστερα από 50 περίπου χρόνια, το σχολείο που φοίτησε, με άλλη ιδιότητα αυτή τη φορά.

2022-03-21T09:01:09+02:00

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top