Ο απόφοιτός μας Φοίβος Οικονομίδης, κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Βορράς» από τις εκδόσεις Εστία!

  • μυθιστόρημα του Φοίβου Οικονομίδης

Ο απόφοιτός μας Φοίβος Οικονομίδης, φοιτητής στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών, μόλις 23 ετών, κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Βορράς» από τις εκδόσεις Εστία!

Όπως λέει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook «Είναι, ουσιαστικά, μια ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται σε ένα ιδιαίτερο, δυστοπικό πλαίσιο. […] ξέρω πως χρωστάω κάθε λέξη αυτού του βιβλίου στους ανθρώπους που αγαπώ, που με έχουν στηρίξει και με έχουν εμπνεύσει, και αυτοί είναι πολλοί».

Ο Φοίβος αποφοίτησε το 2015 από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης και πέτυχε 8ος στη σχολή της πρώτης επιλογής του στο ΕΜΠ. Ήδη από μαθητής λυκείου, είχε διακριθεί με ποίημά του στους Αγώνες Λόγου και Τέχνης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Σε συνέντευξή του στο ετήσιο αφιέρωμα του περιοδικού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στους αποφοίτους όλων των Αρσακείων, ο Φοίβος μας είχε μιλήσει για την αγάπη του στη λογοτεχνία και την ποίηση: «Από μικρός μου άρεσε να γράφω. Θυμάμαι στην Στ’ δημοτικού να φτιάχνω blog στο internet και να γράφω τα δικά μου ή να μοιράζω εφημερίδες στους συμμαθητές μου με θέματα που έγραφα μαζί με κάποιους από αυτούς.»
Για την αρσακειακή οικογένεια είναι μεγάλη η ικανοποίηση, αφού οι εμβληματικές εκδόσεις ΕΣΤΙΑ ανήκουν στην Εύα Καραϊτίδη, αρσακειάδα και αυτή όπως ήταν και η μητέρα της Μάνια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top