Συγχαρητήρια στην Κυρία του Θεάτρου Ρένη Πιττακή, απόφοιτη του Αρσακείου-Τοσιτσείου Αχαρνών!

  • Ρένη Πιττακή βραβείο

Η σπουδαία ηθοποιός Ρένη Πιττακή τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου κατά την τελετή απονομής των Βραβείων της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών.

Κατά την απονομή του βραβείου ο πρόεδρος της Ένωσης Σάββας Πατσαλίδης ανέφερε τα εξής: «Ηθοποιός με ανεπτυγμένη αίσθηση των ιδιαιτεροτήτων και δυσκολιών της ζωντανής επικοινωνίας, ηθοποιός με βαθιά καλλιεργημένη την αίσθηση του μέτρου, της θερμοκρασίας του σανιδιού και της δράσης, της χημείας των σωμάτων, της μουσικότητας και ρυθμικότητας της κάθε αρθρωμένης λέξης, της σημαίνουσας σιωπής και της επίσης σημαίνουσας παύσης, προσεκτική στην κάθε λεπτομέρεια, χαρισματική, με εύπλαστο υποκριτικό φορτίο, αγάπησε το σανίδι όπως και αυτό την αγάπησε πολύ. Και ο κόσμος της πλατείας, ακόμη πιο πολύ».

Το σημαντικό βραβείο της φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο ζωγράφος-καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτρης Σεβαστάκης.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία είναι περήφανη για την τιμητική αυτή διάκριση της Ρένης Πιττακή, η οποία, πάντα κοντά στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία, στήριξε την πρωτοβουλία της για την εισαγωγή του θεάτρου στην εκπαίδευση και διατέλεσε μέλος της Κριτικής Επιτροπής στους Πανελλήνιους Αγώνες Μαθητικού Θεάτρου, που πραγματοποιήθηκαν από το 1992 έως το 1998 σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν.

 

Η Ρένη Πιττακή στον ρόλο της γραμματέως του Γκαίμπελς, που ερμήνευσε σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης το 2021 και στο Θέατρο Αυλαία το 2022.

 

 

Επιλεγμένες από την ίδια φωτογραφίες στη συνέντευξή της “Οι έξι ρόλοι-σταθμοί και το θέατρο που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ζωές” στο WomanToc

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top