Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία είναι πάνω από όλα οι μαθήτριες και οι μαθητές που πέρασαν από αυτά. Για περισσότερο από ενάμιση αιώνα οι απόφοιτες και –από το 1992– και οι απόφοιτοι των Σχολείων είστε μια μεγάλη και ισχυρή κοινότητα αποτελούμενη από πολλά μέλη από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και, την τελευταία 20ετία, από τα Γιάννενα και τα Τίρανα.

Βρίσκεστε σε αυτή την ιστοσελίδα για να κρατήσετε επαφή με τα Σχολεία μας μαθαίνοντας για τις νέες δραστηριότητές τους, αλλά και για να μιλήσετε για αυτά (my Αρσάκειο), και κυρίως για να μας στέλνετε νέα σας (Νέα των αποφοίτων) ή την ιστορία σας (my Story), δηλαδή την επαγγελματική πορεία ή την κοινωνική σας δραστηριότητα μετά την αποφοίτησή σας από αυτά. Επίσης στο πεδίο «Εθελοντισμός» μπορείτε να δηλώσετε εάν ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε εθελοντικά σε τομείς που σας προτείνουμε ή να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο τα Σχολεία μας. Ήδη πολλοί νεότεροι απόφοιτοι των Αρσακείων βοηθούν ενεργά και εθελοντικά τις δράσεις τους, όπως στους ρητορικούς αγώνες, τις μουσικές εκδηλώσεις, τους μαθηματικούς αγώνες κ.ά.

Παράλληλα, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία έχει δημιουργήσει διαδικτυακό χώρο αλληλεπίδρασης των αποφοίτων της στο LinkedIn (Arsakeio Graduates/ ALUMNI), ένα δημοφιλές σύγχρονο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο συναντιούνται και ενημερώνονται μεταξύ τους πρόσωπα που δίνουν έμφαση στην επαγγελματική τους διάσταση (αναρτούν βιογραφικά και επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά νέα τους).

Επίσης έχει δημιουργήσει τη σελίδα history.arsakeio.gr, όπου μπορείτε να μάθετε για την ιστορία των Σχολείων και για τη ζωή και τη δράση παλαιότερων αποφοίτων που σήμερα δεν βρίσκονται εν ζωή.

Από τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία αποφοίτησαν και αποφοιτούν νέοι άνθρωποι που έχουν μάθει να είναι θετικοί απέναντι στη ζωή και ξέρουν πώς να διεκδικήσουν τη θέση τους σε αυτήν. Είναι άνθρωποι με ουσιαστικά εφόδια και ανεπτυγμένες, ήδη από το σχολικό τους περιβάλλον, τις δεξιότητες και τις ικανότητες στις οποίες στηρίζουν την επαγγελματική, την κοινωνική, την οικογενειακή και την προσωπική τους πορεία. Είναι φορείς του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και μετουσιώνουν την παράδοση και το παρελθόν σε πρωτοποριακή και συστηματική δράση, καλύπτοντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους και την ανάδειξή τους στους τομείς που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν.