Δημήτρης Τσιλιγγίρης, απόφοιτος 2022

  • Δημήτρης Τσιλιγγίρης Β ΤΛΕ

Δημήτρης Τσιλιγγίρης, απόφοιτος 2022, φοιτητής Ιατρικής ΕΚΠΑ (19.380 μόρια)

Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Και να που έφτασε η στιγμή να γράψω κι εγώ στην «Επικοινωνία». Τα τελευταία έξι χρόνια που φοιτούσα στο Αρσάκειο Εκάλης λάμβανα το περιοδικό αυτό και αισθανόμουν τιμή για τις τόσες επιτυχίες μας. Μα δεν ήταν η μόνη περίσταση που ένιωθα υπερηφάνεια σε αυτό το σχολείο. Βλέπετε υπήρχαν πολλοί λόγοι: Παναρσακειακά συνέδρια, διαλέξεις επίτιμων καλεσμένων, μαθηματικοί αγώνες, συμμετοχές σε MUN είναι μόνο κάποιες από τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν μέσω του Αρσακείου και νιώθω ιδιαίτερα τυχερός γι’ αυτό.

Εκτός αυτών όμως, θα ήθελα να επισημάνω πως το κλίμα στο σχολείο ήταν πάντα υπέροχο. Οι καθηγητές και οι συμμαθητές μου δημιουργούσαν ένα τόσο ευχάριστο περιβάλλον που με προσκαλούσαν / με προκαλούσαν να γυρίσω και πάλι την κλεψύδρα μαζί τους. Ο σχολικός μου βίος ήταν έτσι κάθε άλλο παρά αγγαρεία και υποχρέωση. Μάλιστα, το συνειδητοποίησα αυτό όταν βρέθηκα σε ένα απρόσωπο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, μεταξύ αγνώστων και συνέλαβα τον εαυτό μου να αναπολεί τη σχολική αίθουσα με τις ζεστές και ενίοτε αστείες στιγμές της…

Τώρα λοιπόν που έκλεισε αυτό το κεφάλαιο μπορώ με βεβαιότητα να πω πως από την πρώτη μέχρι την ημέρα της αποφοίτησης, το Αρσάκειο με σημάδεψε και αποτέλεσε για εμένα μια ανεξάντλητη πηγή. Τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε κοινωνικό, ηθικό μα κυρίως σε πολιτισμικό επίπεδο! Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι συνετέλεσαν ώστε κλείνοντας ο κύκλος αυτός, να αφήσει μια γλυκιά ανάμνηση, η θύμηση και μόνο της οποίας προκαλεί ένα αγαθό και πηγαίο χαμόγελο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top