Γιώργος Γαβαλλάς, απόφοιτος 2023

  • Γιώργος Γαβαλλάς Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

Γιώργος Γαβαλλάς, απόφοιτος 2023, Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

13ος στην Ιατρική ΕΚΠΑ (19.475 μόρια)

 

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή κατά τις οποίες το κουβάρι των αναμνήσεών μας ξεκινά να ξετυλίγεται δειλά-δειλά, ανασύροντας από τη λήθη της αιωνιότητας στιγμές, πρόσωπα, καταστάσεις. Έχοντας πλέον υπερβεί τον σκόπελο των Πανελλαδικών, στέκομαι για λίγο και κοιτώ προς τα πίσω, αφήνω τον δικό μου μίτο ελεύθερο και ταξιδεύω μαζί του αναπολώντας τα σχολικά μου χρόνια…

Από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τα πρόσφατα λυκειακά μου χρόνια, πώς άραγε θα αποτυπώσω τόσες σκέψεις και τόσα συναισθήματα σε λίγες μόλις γραμμές; Σε όλη αυτή τη σχολική μου πορεία εξελίχθηκα, στοχάστηκα, ωρίμασα, διαμορφώθηκα και ονειρεύτηκα! Πολύτιμοι συνοδοιπόροι μου οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μου που παρείχαν απλόχερα, δίχως όρους και όρια, έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας: παιδεία ολοκληρωμένη, που σφυρηλατεί ακέραιους χαρακτήρες και εναρμονίζει την υλική με την πνευματική φύση του ανθρώπου, μεταμορφώνοντάς τον προοδευτικά σε Άνθρωπο.

Ευγνωμονώ το σχολείο μου, καθώς μου δίδαξε να μη θυσιάζω την ομορφιά της δυσκολίας στον βωμό της ευκολίας, να προσπαθώ και να προοδεύω, ώστε κάθε μέρα να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Ταυτόχρονα, η πλούσια σχολική μου ζωή επισφραγίστηκε από δυνατές φιλίες που θα με συνοδεύουν από εδώ και πέρα, υπενθυμίζοντάς μου πώς ξεκίνησαν όλα, την ανέμελη νιότη μου, τους έρωτες, τα γέλια, τα κλάματα· νιώθω μια γλυκιά θαλπωρή να με κατακλύζει και η καρδιά μου φτερουγίζει, σαν να μην τη χωρά πλέον το σώμα, λαχταρά να γυρίσει στα γνώριμα θρανία… Ξανακοιτώ μπροστά, μαζεύω στοργικά το ξετυλιγμένο νήμα και παίρνω θάρρος για τις νέες εμπειρίες που με περιμένουν. Ξέρω ότι το Αρσάκειο είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στην ψυχή και στο μυαλό μου και θα το συναντώ πάντοτε στις πιο γλυκιές μου αναμνήσεις!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top