Νίκος Ανδρεαδάκης, απόφοιτος 2023

  • Συνάντηση αποφοίτων Αρσακείων

Νίκος Ανδρεαδάκης, απόφοιτος 2023, Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Φοιτητής στο Μαθηματικό Θεσσαλίας

 

Είμαι ο Νίκος Ανδρεαδάκης, απόφοιτος του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης. Μου φαίνεται απίστευτο και μόνο που αναφέρω τη λέξη «απόφοιτος»! Σαν χθες θυμάμαι τις πρώτες μέρες μου στο Λύκειο, μετά το Γυμνάσιο, και το άγχος και τις αγωνίες μου για το νέο σχολικό περιβάλλον. Διάβασμα, διαγωνίσματα, άγχος και βαθμοί συνυπήρχαν με τις όμορφες στιγμές του γέλιου, των εκδρομών και της φιλίας μου με συμμαθητές μου.

Έμαθα ότι πλήρωση της ζωής είναι η κατάκτηση των προσωπικών ‒υψηλών ή όχι‒ στόχων και η προσφορά προς τους άλλους. Αξίες που τις μαθαίνεις είτε από την κοινωνία είτε από την οικογένεια είτε από το σχολείο. Τώρα που το σχολείο είναι στην καρδιά και στο μυαλό, συνειδητοποιώ ότι όλοι μας πρέπει να το κρατήσουμε στην καρδιά μας, να ανατρέχουμε και να το θυμόμαστε πολλές φορές όταν η καθημερινότητα μας κουράζει και μας απογοητεύει.

Έφτασα λοιπόν στο τέλος ενός ταξιδιού που με οδήγησε στον στόχο μου, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και που φυσικά επιτεύχθηκε στον χώρο του Αρσακείου Εκάλης, ενός σχολείου με σπουδαία ιστορία, το οποίο μάλιστα φιλοξενεί πλήθος λαμπρών προσωπικοτήτων στους καταλόγους των αποφοίτων του.

Από τη μια ευχαριστώ τους συμμαθητές μου για όλες τις όμορφες στιγμές, από την άλλη ευχαριστώ εσάς, όλους τους καθηγητές μου, εσάς που αυτά τα χρόνια με γεμίσατε με αγάπη, τρυφερότητα, στοργή και γνώσεις. Με τον τρόπο και την αποδοχή σας αποδειχθήκατε οικογένεια και στήριγμα για μένα. Οι στιγμές που πέρασα μαζί σας στα λυκειακά μαθητικά μου χρόνια, θα μου μείνουν αξέχαστες.

Σας ευχαριστώ θερμά για την αγάπη και την φροντίδα προς το πρόσωπό μου. Να ξέρετε ότι θα έχετε πάντα μια θέση στην καρδιά μου.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top