Νίκος Θεοχαρόπουλος, απόφοιτος 2021

  • Συνάντηση αποφοίτων Αρσακείων

Νίκος Θεοχαρόπουλος, Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, απόφοιτος 2021

Οποιονδήποτε μεγάλο να ρωτήσεις για το σχολείο του θα το επαινέσει σίγουρα με όμορφα λόγια, ίσως αναπολώντας τις ξέγνοιαστες μέρες της παιδικής του ηλικίας. Έτσι, όντας 18 αυτή τη στιγμή (και άρα όχι τυφλωμένος από νοσταλγία) μπορώ να πω, αντικειμενικά, ότι το Αρσάκειο είναι εξαιρετικό σχολείο. Αν και τα πλεονεκτήματα της φοίτησης στο Αρσάκειο είναι πολλά, θα παραθέσω μερικά για τους πιο σκεπτικούς:

1) Καθηγητές που ενδιαφέρονται να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους με όρεξη (αυτό αποδείχτηκε από τους διαδικτυακούς κόπους τους στην καραντίνα) και με δημιουργικότητα (αυτό είναι αυταπόδεικτο).

2) Προγράμματα όπως MUN, Erasmus+ και οι απογευματινοί όμιλοι, που αντικατέστησαν τις ώρες που ενδεχομένως κάποιοι σκανταλιάρηδες νεανίες σπαταλούσαν στο Playstation ή στο Netflix. Όχι παιδιά, όπως εμείς φυσικά, που από μόνοι μας είμαστε αρκετά συνετοί ώστε να μην προβαίνουμε σε τέτοιες ανούσιες πράξεις (!)

3) Οι ίδιοι οι συμμαθητές μου που με συνόδευσαν σε αυτή τη μαθησιακή Οδύσσεια. Ασφαλώς υπήρξαν στιγμές ομαδικής βλακείας μας, που ίσως να άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, ας μην ξεχνάμε όμως παράλληλα και όλες τις προκλήσεις που γενναία αντιμετωπίσαμε…, τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες… Και αν η Ιθάκη ήταν οι Πανελλήνιες, τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι απολαύσαμε το ταξίδι πολύ παραπάνω από τον προορισμό!

Πέρα από την πλάκα, είμαι ευγνώμων που είχα την τύχη να μεγαλώσω φοιτώντας στο Αρσάκειο και είμαι σίγουρος πως θα μου μείνουν πολλά παραπάνω από τις γνώσεις που απέκτησα. Αν δεν επιβάρυνε την ακαδημαϊκή μου πορεία, θα έμενα στην ίδια τάξη επίτηδες, ώστε να παρατείνω τη σχολική μου ζωή!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top