Στέλιος Βοσκάκης, απόφοιτος 2023

  • Συνάντηση αποφοίτων Αρσακείων

Στέλιος Βοσκάκης, απόφοιτος 2023, Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Φοιτητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πάτρας (17.410 μόρια)

 

Φοίτησα στο Αρσάκειο Εκάλης για 5 χρόνια. Από όλες τις χρονιές όμως αυτή που ήταν η πιο έντονη και καθοριστική ήταν η τελευταία τάξη του λυκείου. Η χρονιά στην οποία το άγχος, η αβεβαιότητα, η κούραση, ο καταιγισμός σχολίων (αρνητικών και θετικών) για την επίδοσή σου από καθηγητές σε κυνηγούν κάθε μέρα και δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις. Το λύκειο όντως μπορεί να φαίνεται και να είναι μια περίοδος της ζωής στην οποία όλα έρχονται ξαφνικά μαζί. Εφηβεία, μαθήματα, Πανελλήνιες, φίλοι, κοπέλα και δεν ξέρεις (και λογικό) πού να δώσεις την απαραίτητη προσοχή.

Αυτό που έμαθα αυτά τα τρία χρόνια στο λύκειο, ειδικότερα στις δύο πρώτες χρονιές, είναι πως θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και κανένα από τα παραπάνω να μην καπελώνει το άλλο. Δεν χρειάζεται ούτε να γίνεις ιδιοφυΐα και να σε θαυμάζουν οι καθηγητές σου ούτε όμως να αδιαφορείς πλήρως για τα μαθήματα, καθώς και τα δύο είναι υπερβολές και θα οδηγήσουν σε ακρότητες, δημιουργώντας μια μη ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αυτές οι ηλικίες είναι από τις πιο ωραίες για τον άνθρωπο και πραγματικά είναι ευκαιρία να γνωρίσεις και να ανακαλύψεις τι σου αρέσει και τι όχι. Μην φοβάσαι την αποτυχία, καθώς αυτή θα σε προετοιμάσει να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες δυσκολίες στην πορεία της ζωής και να τις χειριστείς με ψυχραιμία και ορθολογισμό.

Τέλος στην Γ΄ λυκείου προσπάθησε να μην παρασυρθείς από εξωγενείς παράγοντες και αποθαρρυνθείς από τη διαδικασία των Πανελληνίων. Σίγουρα δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά, αλλά όσο και να μην το πιστεύεις το αποτέλεσμα στο τέλος θα σε δικαιώσει, διότι θα ξέρεις ότι έκανες το καλύτερο δυνατό με βάση τις δικές σου δυνατότητες και όχι του άριστου μαθητή στο τμήμα.

Ευχαριστώ θερμά το Σχολείο για όλες αυτές τις εμπειρίες και τις αξίες που μου προσέφερε.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top