Τάνια Γιαννούλη: Βραβείο Arts & Culture GIWA

  • Τάνια Γιαννούλη

Η Τάνια Γιαννούλη, απόφοιτη του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, πιανίστρια και συνθέτρια με διεθνή καριέρα, κέρδισε το Βραβείο Greek International Women Award 2023 (GIWA) στην κατηγορία Arts & Culture.

Η Τάνια Γιαννούλη ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό και έχει ιδρύσει το γκρουπ Tania Giannouli Trio. Σπούδασε κλασική μουσική (διπλώματα σολίστ πιάνου και σύνθεσης) και είναι τεχνολόγος τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ερευνά την τζαζ ως την πιο δημιουργική μορφή μουσικής και χρησιμοποιεί τακτικά τον αυτοσχεδιασμό στην πρακτική της. Εμπνευσμένη από πολλές διαφορετικές παραδόσεις και επιρροές, η μουσική και τα έργα της συγχωνεύουν ήχους της παγκόσμιας σημερινής πραγματικότητας. “H μουσική της προσκαλεί τον ακροατή να ονειρευτεί την αιωνιότητα” έγραψε το κορεατικό μουσικό περιοδικό Jazzspace. Η μουσική της για βίντεο, ντοκιμαντέρ και ταινίες έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ, μουσεία, γκαλερί και Μπιενάλε σε όλο τον κόσμο. Η ίδια έχει εμφανιστεί σε πολλούς χώρους και φεστιβάλ σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Πολωνία, Τσεχία, Τουρκία, Ιταλία, Σλοβενία, Ρουμανία, Σκόπια, Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2021 ήταν υποψήφια για το Deutscher Jazzpreis – German Jazz Prize – στην κατηγορία “Piano/Keyboards International” μαζί με τους Tigran Hamasyan και Shai Maestro. Τον Σεπτέμβριο του 2023 έλαβε το βραβείο Art & Culture από τα Greek International Women Awards.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top