Givelink: Μια startup που εγγυάται τη διαφάνεια στις δωρεές μας

  • Αντώνης Πολίτης Forbes

Άλλος ένας απόφοιτος, ο Αντώνης Πολίτης από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, βρίσκεται στην ελληνική λίστα Forbes των 30 πιο επιτυχημένων και επιδραστικών νέων ηλικίας κάτω των 30 ετών (30 Under 30) σε τομείς όπως το επιχειρείν, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, η καινοτομία και ο αθλητισμός για το 2024.

Ο Αντώνης μαζί με την ομάδα του, τον Παναγιώτη Κοκμοτό, τον Αλέξανδρο Καραγιάννη και τον Πάρη Σεργιάννη, ίδρυσαν την Givelink, μια καινοτόμο πλατφόρμα δωρεών, η οποία αλλάζει τον κόσμο της φιλανθρωπίας επιχειρώντας να λύσει το έλλειμμα διαφάνειας και εμπιστοσύνης που συχνά ενέχουν οι δωρεές. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος να βρει τις πραγματικές ανάγκες των φιλανθρωπικών οργανισμών, να αγοράσει και να δωρίσει ό,τι ακριβώς χρειάζονται σε προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μετρήσει τον πραγματικό αντίκτυπο της δωρεάς του, καθώς και να βεβαιωθεί ότι η βοήθειά του φτάνει πραγματικά στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Αντώνης και οι συνεργάτες του μιλούν για τον σκοπό της ίδρυσης της Givelink (πρώην CarExchange) εδώ.

Η startup, της οποίας ο Αντώνης Πολίτης είναι managing director, συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 13 φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων τα: Μαζί για το Παιδί, Παιδικά Χωριά SOS, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Μετάδραση, Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων “Αναγέννηση“. Δείτε πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Givelink εδώ.

Η Givelink, με την προηγούμενη ονομασία της Care exchange, βραβεύτηκε ως η καλύτερη φοιτητική startup στην Ελλάδα 2 φορές για το 2023, κερδίζοντας τον διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards, και τον JA Startup από το Junior Achievement Greece. Στον Ευρωπαϊκό Τελικό των Global Student Entrepreneur Awards 2023 κατατάχθηκε μεταξύ των 4 κορυφαίων φοιτητικών startups στην Ευρώπη και μεταξύ των 16 παγκοσμίως. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε στις κορυφαίες 15 startups κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη κάτω των 26 ετών, μέσω του διαγωνισμού European Young Innovators.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της ελληνικής λίστας Forbes 30U30 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 6 Νοεμβρίου 2023 παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την επιχειρηματικότητα των νέων.

Ο Αντώνης είναι 4ετής φοιτητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ως μαθητής στο Αρσάκειο Πατρών συμμετείχε στον Όμιλο Επιχειρηματικότητας και στην Ομάδα F1 in Schools «Achaia Racing Team», η οποία, ως πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2018, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στη Σιγκαπούρη. Όπως λέει ο ίδιος: «Το Αρσάκειο μου προσέφερε ευκαιρίες να εξερευνήσω τις ικανότητές μου και εκτός της τυπικής σχολικής ύλης. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα F1 In Schools, γνώρισα μεταξύ πολλών άλλων την έννοια του project, της ομαδικής δουλειάς, της υπευθυνότητας, της ανάληψης ευθυνών, καθώς και της ηγεσίας. Ακόμη, μέσω του διαγωνισμού Εικονικής Επιχείρησης Junior Achievement Greece είχα την πρώτη μου τριβή με την επιχειρηματικότητα, μια εμπειρία που με βοήθησε σημαντικά στο να καταλήξω σχετικά με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Πάνω από όλα όμως, το σχολείο και οι δυνατότητες που παρέχει με βοήθησαν να καλλιεργήσω τη διαφορετικότητά μου και να τη μετατρέψω σε ευκαιρία για ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top