Θανάσης Μάρκου, φυσικοθεραπευτής – συγγραφέας

  • Θανάσης Μάρκου, απόφοιτος 2013, Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Ο Θανάσης Μάρκου αποφοίτησε από το Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης το 2013. Πρόσφατα είδε το πρώτο του μυθιστόρημα «Μια αιματοβαμμένη νύχτα στην Τοσκάνη» να κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Γεμάτος με τρεχούμενες σκέψεις και φαντασία, ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Θανάσης Μάρκου δημιούργησε μια καλοκαιρινή ιστορία με άρωμα από τα παλιά. Στόχος του από την αρχή ήταν η αποτύπωση της προσομοίωσης της κοινωνίας μας. Τα «θετικά» και τα «αρνητικά» στοιχεία της καταλήγουν να συμβαδίζουν με τους ήρωες του μυθιστορήματος, μέσα από μια όμορφη ιταλική διαδρομή.

Η αγάπη του για τη Φυσικοθεραπεία, που είναι το αντικείμενο των σπουδών του, είναι εφάμιλλη με την αγάπη του για τη συγγραφή και την κατασκευή ιστοριών. Προσαρμόζοντας τα πιστεύω του με τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση, λέει ότι: «Όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους μπορούν να συνυπάρξουν. Με αυτό τον τρόπο θα μας δοθεί ένα μέρος της ελευθερίας, που τόσο έχουμε ανάγκη και που, όπως φαίνεται, δεν είναι δεδομένη».

(Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Dtalkmagazine)

Facebook: https://www.facebook.com/thanassis.ma

Instagram: https://instagram.com/markou_thanos_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Θανάσης Μάρκου: Μια αιματοβαμμένη νύχτα στην Τοσκάνη

Θανάσης Μάρκου: Μια αιματοβαμμένη νύχτα στην Τοσκάνη

Ελλάδα, 1968

Ένα καλοκαιρινό δειλινό βρίσκει τον Νίκο και την Ελίζα αγκαλιασμένους να ανταλλάσσουν λόγια αγάπης. Στα μάτια τους καθρεφτίζεται η χαρά, ο έρωτας και το πάθος τους. Ένα ταξίδι όμως στην Ιταλία θα δοκιμάσει τη σχέση τους. Η νύχτα που θα περνούσαν στην Τοσκάνη μετατρέπεται σε εφιάλτη και ο Νίκος με την Ελίζα βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με ανθρώπους και γεγονότα που θα τους στοιχειώσουν.

Στόχος… η επιβίωση.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top