Τηλέμαχος Παΐζης, απόφοιτος 2022

  • Τηλέμαχος Παΐζης ΑΛΠ

Τηλέμαχος Παΐζης, απόφοιτος 2022, φοιτητής στην Ιατρική Ιωαννίνων

Αρσάκειο Λύκειο Πατρών

12 χρόνια πέρασαν από την πρώτη ημέρα που πέρασα το κατώφλι του Αρσακείου στο Πλατάνι Πατρών, που υπήρξε το δεύτερό μου σπίτι για όλο αυτό το διάστημα. Πολλές οι αναμνήσεις από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο. Φωνές και ησυχία, γέλια και κλάματα, χαρές και λύπες, φιλίες και τσακωμοί, παιχνίδια και αγωνίες, αποτυχίες και τελικά η επιτυχία… Όλα τα συναισθήματα. Ήδη αναπολώ με νοσταλγία τα χρόνια αυτά.

Αυτό που αισθάνομαι όμως αυτή την ώρα, που τελείωσε το ταξίδι αυτό, είναι η μεγάλη ευγνωμοσύνη προς το ιστορικό αυτό Σχολείο.

Σκέφτομαι τι είναι τελικά αυτό που μου προσέφεραν οι πολύ καλές κτηριακές εγκαταστάσεις και οι υλικοτεχνικές υποδομές, το υπομονετικό και άοκνο προσωπικό (διοικητικό, δάσκαλοι, καθηγητές), τα διάφορα προγράμματα (πέραν του σχολικού), οι θεματικές εκδηλώσεις, οι δράσεις, οι επισκέψεις, οι εκδρομές κ.ά. Μου προσέφεραν σίγουρα γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες, αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ με επιτυχία στην ακαδημαϊκή και την επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσει, σε μια πολύ δύσκολη, όπως ακούω, γενικώς συγκυρία. Αλλά το σημαντικότερο που πιστεύω ότι αποκόμισα είναι η διαμόρφωση ενός χαρακτήρα με προσανατολισμό στις αρχές του «ευ», του «ορθώς δοξάζειν μετά λόγου», του «καλώς πολιτεύεσθαι» του «κοινωνείν δικαίως».

Ένα κομμάτι της ψυχής μου έμεινε για πάντα εκεί, στον προαύλιο χώρο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στον πολυχώρο εκδηλώσεων, να αφουγκράζεται αυτούς που πέρασαν πριν από εμένα, αυτούς που θα έρθουν μετά, να βλέπει τις σημαίες της εισόδου να κυματίζουν πάνω από την προτομή του ιδρυτού Αρσάκη, να απολαμβάνει την υπέροχη θέα του αχαϊκού τοπίου και το μοναδικό ελληνικό φως που αναδύεται από τη θάλασσα του Πατραϊκού. Ευχαριστώ για όλα!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top